Verwachtingen - weerbericht

13°

14°

1-2 Bft

13°

11°

13°

Samengevat weerbericht

Vannacht op een plaatselijke bui na droog en wisselend bewolkt. Het blijft vrij zacht met minima tussen 11 en 15 graden.

Morgenochtend lokale onweersbuien, later ook elders in het land. Maxima tot 24 graden.

Ook donderdag verwachten we onweersbuien, vooral in de namiddag, bij maxima tot 24 graden. Vrijdag droger met brede opklaringen en tot 27 graden. In het weekend zelfs nog iets warmer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht is het wisselend bewolkt en is er nog een kans op een plaatselijke (onweers)bui, maar op de meeste plaatsen zou het droog moeten worden. Plaatselijk is er kans op nevel of mist. Op het eind van de nacht stijgt opnieuw de kans op onweersbuien. Het wordt een zachte nacht, met minima tussen 10 en 14 graden. Aan de kust staat er een matige noordelijke wind, elders is de wind zwak en veranderlijk.Op woensdagvoormiddag verandert het weerbeeld nauwelijks. We krijgen een afwisseling van opklaringen en onweersbuien. Mogelijk neemt de kans op een onweersbui af vanaf de namiddag in het noordoosten van het land. De maxima liggen tussen 19 graden in de Ardennen en 24 of een lokale zomerse 25 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit noordoost, draaiend naar oost.

In de avond en nacht wordt het droger met opklaringen. Echter blijft de kans op (onweers)buien. De minima liggen tussen 11 en 15 graden. De wind waait zwak of matig uit oost tot zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

De zone van hogedruk ten noorden van ons krijgt nieuwe impuls en een hogedrukgebied bouwt zich op boven Schotland. Morgen komt de kern ervan boven Scandinaviƫ te liggen. Aan de zuidflank van deze anticycloon bevindt zich een stroming van warme en vrij vochtige lucht. De atmosfeer is onstabiel van opbouw, waardoor onweerachtige buien kunnen ontwikkelen.


update van dinsdag 22:01