Verwachtingen - weerbericht

11°

13°

1-2 Bft

10°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht meer bewolking over het westen van het land. Minima tussen 4 en 13 graden.

Woensdag overwegend zonnig, met meer wolkenvelden in het westen van het land. Maxima rond 22 of 23 graden.

Tijdens het tweede deel van de week blijft het overwegend droog en zonnig, maar het wordt geleidelijk frisser.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht blijft het rustig en droog onder een licht bewolkte hemel. Tijdens het tweede deel van de nacht schuiven vanaf de kust meer hoge wolkenvelden binnen. Op het einde van de nacht verwachten we lage wolkenvelden met nevel of mistbanken in het westen van het land. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 13 graden in de verstedelijkte gebieden. De wind blijft zwak tot soms matig waaien uit zuid tot zuidoost en ruimt in de kuststreek later naar west tot zuidwest.


Morgen woensdag wordt opnieuw een mooie en overwegend zonnige dag, hoewel de bewolking in het westen van het land mogelijk hardnekkig kan blijven hangen. Maxima van 18 tot 23 graden, bij een zwakke en veranderlijke wind die zich geleidelijk oriënteert naar noord.


Woensdagavond blijft het aanvankelijk rustig en licht bewolkt. In de loop van de nacht wordt het op vele plaatsen nevelig en lokaal kunnen nevel- of mistbanken het zicht beperken, vooral in de Ardennen. In het uiterste zuidoosten blijft het waarschijnlijk licht bewolkt. We verwachten minima tussen 8 en 13 graden, bij een zwakke tot soms matige noorden- tot noordoostenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Ons land bevindt zich in een zone met weinig drukverschillen en nagenoeg geen beweging in de atmosfeer. De droge, stabiele en erg zachte luchtmassa blijft dus ook vandaag nog boven onze streken hangen. Vannacht schuift iets vochtigere lucht over het westen van ons land.

Tijdens het tweede deel van de week zorgt een uitloper van het Azorenhoog, die zich uitrekt tot aan de Noordzee, voor een noordoostelijke aanvoer van koelere, maritieme lucht.


update van dinsdag 22:01