Verwachtingen - weerbericht

-2°

2-3 Bft

-3°

-6°

-5°

Samengevat weerbericht

Vanavond is het nog bewolkt maar vannacht verwachten we brede opklaringen.
We krijgen een eerste vriesnacht met minima tussen 0 en -7 graden en een verder aantrekkende noordoostenwind.

Morgen is het zonnig met schraal windje uit het noordoosten en temperaturen tussen 0 en 5 graden.

De rest van de week en volgend weekend zet het zonnige en koude weer zich door. 's Nachts gaat het overal matig en in het oosten soms stevig vriezen. Met een gure noordoostenwind komen de temperaturen overdag nog nauwelijks boven het vriespunt uit.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond is het nog gedeeltelijk bewolkt met geleidelijk ook brede opklaringen. Vannacht wordt het overwegend helder maar later kunnen er vanuit Duitsland nog wat lage wolken over de Ardennen en de Kempen drijven. We krijgen een eerste koude nacht met minima van 0 graden aan zee tot -7 graden in de Hoge Venen. De wind waait zwak of matig uit het noordoosten.


Morgen woensdag krijgen we zonnig maar koud weer met een schrale wind uit het noordoosten. In de loop van de dag zullen er vanuit Nederland en Duitsland nog wat wolken het land binnen drijven. Op de Ardense Hoogten komen de temperaturen niet meer boven het vriespunt, elders kan het nog 4 of 5 graden worden. Het koudegevoel wordt nog versterkt door een matige noordoostenwind.


De nacht van woensdag op donderdag is het weinig bewolkt of helder met mogelijk nog wat lage bewolking nabij de Nederlandse grens. Het wordt koud met minima van 0 graden in de kuststreek tot -7 graden in de Hoge Venen en een matige noordoostenwind.

Algemene luchtgesteldheid

De storing over het westen van ons land en de Noordzee lost geleidelijk verder op.
Intussen diept zich over de Middellandse Zee een zeer actieve depressie uit. Door de aanvoer van zeer koude lucht over het noorden van Europa ontwikkelt zich een uitgestrekte zone van hoge luchtdruk over Scandinaviƫ, de Noordzee en de Britse Eilanden. Tussen beide systemen komt een sterke stroming tot stand die de koude polaire landlucht de komende dagen over een groot deel van het continent zal stuwen.


update van vandaag 17:01