Verwachtingen - weerbericht

21°

23°

2-3 Bft

24°

21°

23°

Samengevat weerbericht

Vandaag een afwisseling van vrij veel wolken en opklaringen. Meestal zonnig in het zuidoosten. Maxima van 21 tot 24 graden.

Zondag vrij veel wolken in Vlaanderen, maar in de Ardennen zonnig. Maxima van 21 tot 25 graden.

Begin volgende week licht wisselvallig met enkele buitjes.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag begint de dag op de meeste plaatsen vrij zonnig of zonnig. Over het westen en het noordwesten verschijnen er in de voormiddag meer wolkenvelden met soms nog opklaringen. Deze wisselende bewolking breidt zich in de loop van de dag stilaan uit naar de rest van het land, behalve dan naar de Ardennen en Belgisch Lotharingen waar het vaak zonnig blijft. De maxima liggen tussen 21 graden in Hoog-België en aan zee, en 24 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.


Vanavond worden de opklaringen overal breder. Zaterdagnacht zijn er in vele streken brede opklaringen, maar over het noordwesten en het westen verwachten we lage wolken met kans op nevel. De minima liggen tussen 9 graden in Hoog-België en 17 graden aan zee. De wind wordt in het binnenland zwak uit west, krimpend naar zuidwest. Aan zee waait er een matige zuidwestenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren boven Frankrijk bepaalt dit weekend ons weer. Met een zuidwestelijke tot westelijke stroming wordt er vrij vochtige zeelucht aangevoerd.


update van vandaag 06:01