Verwachtingen - weerbericht

1-2 Bft

-2°

Samengevat weerbericht

Vanmiddag is het zonnig met enkele hoge wolken in het westen. Maxima tussen -3 en +3 graden.

Vannacht komt er meer bewolking vanuit het westen. Op het einde van de nacht verwachten we enkele sneeuwvlokjes aan de kust. Minima tussen -2 en -12 graden.

Morgen trekt een sneeuwzone van west naar oost door het land met op de meeste plaatsen enkele cm sneeuw. Maxima tussen -3 en +4 graden.

Nadien blijft het vrij koud met enkele winterse buien.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het koud en zonnig met hoge wolkenvelden in het westen van het land. De maxima liggen tussen 0 en -3 graden in de Ardennen en tussen +1 en +3 graden elders. De wind is zwak uit het zuidwesten of uit veranderlijke richtingen.

Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe vanuit het westen maar het blijft nog droog. Op het einde van de nacht zijn al enkele sneeuwvlokjes mogelijk aan de kust. De minima liggen tussen -12 graden op de Hoge Venen en -2 graden aan de kust. De wind neemt toe en draait naar het zuiden.

Algemene luchtgesteldheid

Het hogedrukgebied van de Azoren strekt zich via onze streken uit tot Slovakije. Het voert koude, droge continentale lucht aan naar onze streken. Het hogedrukgebied verplaatst zich vanavond naar het zuiden. Vannacht komen we geleidelijk aan onder invloed van een depressie in de nabijheid van IJsland. De storing, eraan verbonden, bereikt morgenochtend ons land via het westen.


update van vandaag 12:01