Verwachtingen - weerbericht

18°

25°

1-2 Bft

26°

22°

23°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag verwachten we brede opklaringen en enkele wolkenvelden. In het uiterste westen aanhoudt het grijze weer langer. Later is er lokaal nog kans op een paar buien, mogelijk met een onweer. Maxima tot 26 graden.

Zaterdag is het droog, meestal zonnig en warm met maxima tot 30 graden.

Vanaf zaterdagnacht neemt opnieuw de kans op onweersbuien toe.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag verwachten we brede opklaringen en enkele wolkenvelden. In sommige streken hangen er lage wolken, nevel of mistbanken, vooral dan in de provincie West-Vlaanderen. Later is er lokaal nog kans op een paar buien, mogelijk met een onweer. Deze buien zijn echter minder actief dan de voorgaande dagen. De maxima liggen tussen 18 graden in de kuststreek en 26 graden in de Kempen. De wind is zwak en veranderlijk. Aan zee waait de wind in de namiddag matig uit noord tot noordoost.


Vanavond is er nog een kleine kans op een paar plaatselijke buien, eventueel met onweer, maar in de meeste streken blijft het droog. Volgende nacht krijgen we droog weer met brede opklaringen. Hoofdzakelijk in het westen van het land kan er zich opnieuw nevel, mist of laaghangende bewolking vormen. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke of noordoostelijke tot oostelijke richtingen. Aan zee waait een matige noordoostenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Een groot deel van Europa bevindt zich in een barometrisch moeras waarin zich warme en vochtige lucht bevindt. Boven ons land wordt de atmosfeer vandaag toch stabieler zodat de kans op onweer duidelijk vermindert. Ook morgen neemt de onstabiliteit verder af dankzij drogere lucht.


update van vandaag 12:01