Verwachtingen - weerbericht

20°

23°

3-4 Bft

25°

21°

23°

Samengevat weerbericht

Vandaag begint vaak zwaarbewolkt maar het blijft droog. In de loop van de dag verschijnen er enkele opklaringen. Maxima tot 25 graden.

Morgen warm, met temperaturen tot lokaal 29 graden en meestal zonnig, gevolgd door meer bewolking en buien met lokaal onweer.

Vrijdag en tijdens het weekend droog en zonnig.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag begint op de meeste plaatsen zwaarbewolkt, met lokaal ook nevel. De bewolking blijft hardnekkig en lokaal kan er zelfs een spatje neerslag vallen, maar gaandeweg komen er enkele opklaringen. We verwachten maxima tussen 20 of 21 graden in Hoog-België en aan de kust en 23 tot 25 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige westzuidwestenwind.


Vanavond komen er plaatselijk brede opklaringen maar elders kan de lage bewolking blijven hangen. Plaatselijk kans op nevel. De minima liggen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 17 graden aan zee, bij een meestal zwakke wind uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het Azorenhoog zorgt voor meestal droog weer. We bevinden ons vandaag in een warme sector met veel bewolking.


update van vandaag 06:01