Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vannacht blijft het helder en koud met minima van -4 tot -10 graden.

Morgen en de komende week verlopen meestal zonnig maar koud met maxima rond of net onder het vriespunt en 's nachts stevige vrieskou.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond en vannacht wordt het helder en koud. De minima schommelen tussen -4 graden in Vlaanderen en lokaal -10 graden in de Ardense valleien. Er staat nog steeds een schrale wind uit oostnoordoost, die meestal matig tot soms vrij krachtig waait.Morgen wordt het meestal zonnig, maar iets kouder dan de voorbije dagen. In Laag- en Midden-België verwachten we maxima rond of net boven het vriespunt, in de Ardennen liggen de maxima tussen 0 en -3 graden. De gevoelstemperatuur ligt nog een aantal graden lager, door de matige tot soms vrij krachtige oosten- tot noordoostenwind.Tijdens de nacht van zondag op maandag is het helder of licht bewolkt. Het gaat stevig vriezen met minima tussen -5 graden in het westen van het land en tot -12 graden in de Ardense valleien. De schrale noordoostenwind blijft matig waaien.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied strekt zich uit van Scandinavië tot over onze streken en bepaalt ook de komende dagen nog ons weer. Met een strakke noordoostelijke stroming wordt droge maar alsmaar koudere continentale lucht naar ons land aangevoerd.


update van vandaag 17:01